Трима българи стартираха в индивидуалната дисциплина на 20 км при мъжете

...
Трима българи стартираха в индивидуалната дисциплина на 20 км при мъжете
Коментари Харесай

Владимир Илиев 41-и в Йостерсунд

Трима българи стартираха в самостоятелната дисциплинираност на 20 км при мъжете от Световната купа по биатлон в шведския зимен център Йостерсунд. Владимир Илиев приключи на 41-о място с три неточности в стрелбата и закъснение от 3:37.8 минути. Така той остана на една позиция от зоната на точките. Константин Василев е 79-и с три пропуща и пасив от 6:58.3 минути, а Антон Сипанов се подреди на 85-а позиция с четири сбъркани цели и на 7:41.5 минути след спечелилия.

Германецът Роман Реес завоюва самостоятелната дисциплинираност в първия старт от новия сезон. Той повали 19 от 20-е цели и финишира за 51:27.2 минути, с цел да стигне до първи триумф в кариерата си. Той сгреши от състояние прав при последното си посещаване на стрелбището.

30-годишният Реес изпревари своя съотечественик Юстус Щрелов, който също пропусна един изстрел и остана втори на 12.1 секунди. За него това е първи подиум в кариерата в общо 36 старта.

Носителят на Световната купа за предишния сезон Йоханес Тингнес Бьо от Норвегия сгреши по един път на първата и на последната пукотевица, което му отреди третата позиция с закъснение от 25.0 секунди. Той даде трето бегово време след Себастиан Самуелсон (Швеция) и Йоханес Дале (Норвегия).

" Доволен съм, пробвах да направя най-хубавото и на стрелбището и със ските. Бях на крачка да печеля това съревнование, само че поради този пропуск на последната пукотевица не съумях. Това се случва в биатлона ", сподели Бьо след надпреварата.

Общо 104-а биатлонисти участваха в конкуренцията.

В генералното класиране поведе Ромас Реес с 90 точки, пред Юстус Щрелов със 75 и Йоханес Тингнес Бьо с 60 точки.

По-рано през днешния ден италианката Лиза Витоци завоюва самостоятелната дисциплинираност на 15 километра от първия кръг за сезона на Световната купа по биатлон.

Състезанията в Йостерсунд не престават на 29 ноември с женската щафета на 4 по 6 км.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР